Zonnige lentedagen en dit weekend is het Pasen, reden genoeg om een heerlijke cake te bakken. En welke cake past hier nou beter bij dan een yoghurt-citroen cake met blauwe bessen. Een heerlijke frisse en lichte cake die niet alleen heel lekker is, maar waarvan je hele huis naar citroen gaat ruiken! Lekker bij de koffie/thee of als toetje.
Je hebt het beslag van de cake echt in no time gemaakt, 45 minuten de oven in en klaar is je heerlijke yoghurt-citroen cake. Ik gebruik speltbloem, maar je kunt ook tarwebloem gebruiken. Zelf voeg ik niet of nauwelijks zoetstof toe aan baksels. Mocht je de cake nou wel wat zoeter willen, voeg dan 2 eetlepels agave of suiker toe.
Fruittip: deze cake is ook heel lekker met frambozen
Ook heel lekker: mini citroen-frambozen cheesecakes
Dit heb je nodig
200 gram (spelt) bloem
150 gram Griekse yoghurt
2 eieren
75 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 citroen (sap van 1 citroen en rasp van halve citroen)
1 zakje baking soda = 1 theelepel
100 gram blauwe bessen (of ander zomers fruit naar keuze)
snuf zout
optioneel: 2 eetlepels agavesiroop of suiker
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de bloem met een snuf zout. Kluts in een andere kom met een garde de eieren luchtig. Voeg vervolgens de yoghurt, de zachte boter en eventueel de agave toe aan het ei en meng met een garde tot een romig geheel. Voeg nu met een spatel de citroensap en rasp van de schil toe. Houd een kneepje citroensap apart.
Voeg de kom toe aan de kom met bloem en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de baking soda toe in het midden van de kom toe en knijp hier wat citroensap over uit. Meng vervolgens samen met de blauwe bessen voorzichtig met een spatel door het cakebeslag.
Vet een cakeblik in met boter en giet hier het beslag in. Bak de yoghurt-citroencake in 45 minuut gaar in het midden van de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Laat de cake goed afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail