Courgette carpaccio met feta, pesto en granaatappel

Courgette carpaccio met feta
[print_link]
Na de eerste hap was ik er meteen uit: deze courgette carpaccio met feta, pesto en granaatappel  wordt mijn voorgerecht voor het kerstdiner! Een licht en smaakvol gerecht die je super snel en makkelijk maakt. En ziet er ook nog eens feestelijk uit op tafel. Met dit vegetarische gerecht ga je zeker scoren tijdens de feestdagen!

Courgette carpaccio met feta, pesto en granaatappel

Carpaccio, maar dan van plakjes courgette. Vegetarisch, gezond en heel erg lekker. Door de plakjes courgette heel kort even te grillen, krijgen ze meer smaak. En zelf vind ik dit lekkerder dan rauwe courgette.

Groene pesto en courgette heb ik altijd al een heerlijk combinatie gevonden. Let wel op dat je niet teveel pesto gebruikt, want deze overheerst snel. Een paar druppeltjes per bord is genoeg. De granaatappel zorgt voor een frisse bite in het gerecht en dat het gerecht er kleurrijk uit ziet.

Pesto maak je heel makkelijk zelf en kun je al een dag van te voren maken. Scheelt weer stressen op de dag van het kerstdiner zelf.

Granaatappel pitjes verwijderen
Heb je trouwens geen idee hoe je nou die pitjes uit die granaatappel krijgt zonder dat alles onder zit? Dan heb ik de gouden tip voor je! Vul een kom met water en zet deze in de gootsteen. Snijd de granaatappel door midden en houd deze boven het water met de binnenkant naar beneden. Sla nu met pollepel een paar keer hard op alle kanten van de granaatappel. De pitjes vallen nu in het water en blijven op de bodem liggen. Het vruchtvlees blijft mijn in het water drijven.

Dit heb je nodig (4 personen)

1 courgette
1 theelepel olijfolie
50 gram feta
4 theelepels groene pesto
2 handjes walnoten
1 granaatappel
rucola
1 limoen
1 theelepel chipvlokken
peper

Zo maak je het

Snijd de courgette in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak kort in de grillpan (3 minuten) om en om. Verdeel de plakjes courgette over de borden.

Verkruimel de feta, hak de walnoten grof en haal de granaatappel pitjes uit de granaatappel. Verdeel de feta, nootjes en granaatappel over de courgette. Verdeel nu over ieder bordje een klein beetje pesto, drie kleine bolletjes per bord is al genoeg.

Verdeel nu de rucola over de borden en breng op smaak met peper en een snuf chilivlokken. Snijd de limoen in vieren en leg deze op de borden.

Courgette carpaccio met feta

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.