[print_link]
Maak zoveel mogelijk zelf, dan bepaal je zelf precies wat er in zit. Zo ook met spreads. De kant en klare spreads, dips en sausjes in de winkel zit vaak suiker en een hoop toevoegingen. Je eigen spreads maken is veel gezonder, smaakvoller en ook nog eens heel makkelijk.
Deze raw spread van courgette is geheel plantaardig en heerlijk op een boterham, wrap of cracker. Wil je de spread iets romiger? Meng dan 100 gram feta door het mengsel.
Dit heb je nodig (1 bakje)
1 courgette
1 stengel lente ui
2 teentjes knoflook
2 el olie (extra vergine)
Sap van halve citroen
Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de courgette in kleine blokjes, de lente ui in ringen en hak de knoflook fijn. Voeg de courgette, ui en knoflook samen met de olie en het sap van de citroen in een keukenmachine en meng tot een spread. Breng op smaak met peper en zout.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.