Courgettesoep


courgettesoep

[print_link]
Met een courgette en wat standaard kruiden/specerijen die je waarschijnlijk toch al in huis hebt, maak je binnen een half uurtje al een heerlijke courgettesoep. De soep is al best romig van zichzelf, maar je kunt hem nog romiger maken door er een scheutje plantaardige kookroom aan toe te voegen.

Dit heb je nodig (2 kommen)
olie
1 ui
1 teen knoflook
1 courgette
500 ml groentebouillon
1 tl kerrie
1 tl komijnzaad
1 tl paprikapoeder
half rood pepertje of halve tl chilivlokken
peper en zout
optioneel: scheutje (plantaardige) kookroom

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook en peper fijn. Verhit olie in een soeppan. Doe de ui, knoflook en peper samen met de kruiden in de pan en fruit ongeveer 2 minuten aan. Was en snijd de courgette in blokjes en bak deze een paar minuten mee. Voeg de groentebouillon toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met wat peper en zout, en voeg eventueel een scheutje kookroom toe.

courgettesoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.