Cougetti; pasta van courgette! Geen witte meelproducten met suiker, die je moe maken na het eten, maar een extra portie groenten op je bord. Deze courgetti is geheel plantaardig, doordat de pesto zonder kaas wordt gemaakt.
Dit heb je nodig (2 personen)
Spirelli of juliennesnijder
1 courgette
Bakje cherrytomaatjes
Handje hazelnoten
Rucola
Homemade pesto zonder kaas
30 gram basilicum
1 teen knoflook
2 handjes pijnboompitten
Koudgeperste olijfolie
Citroen (het sap)
| Je kunt natuurlijk ook een potje pesto gebruiken, maar zelf pesto maken is gezonder, puur en smaakvoller.
Zo maak je het
Pesto
Snijd de knoflook fijn en rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan. Doe de basilicum, pijnboompitten en knoflook in een hakmolen of maal alles fijn in een vijzel. Voeg beetje bij beetje olie toe, totdat de pesto de juiste structuur heeft. Ik gebruikte ongeveer 4/5 eetlepels. Knijp vervolgens een beetje citroensap over de pesto.
Was de courgette en snijd met een spirelli of juliennesnijder de courgette in slierten. Hussel de pesto door de courgette slierten. Was en snijd de cherrytomaatjes door de helft. Verdeel de courgetti over twee borden. verdeel hier de tomaatjes, hazelnoten en rucola over.
[print_link]