Courgetti met romige avocadosaus

courgetti met avocadosaus[print_link]
Ik hou van avocado, het liefst eet ik het elke dag! In een salade, smoothie, op toast of gewoon uit de hand met wat peper en paprikapoeder. Ik maak er zelfs chocolademousse van! Maar je kunt er ook heel makkelijk een lekkere pastasaus van maken. Is weer eens anders dan tomatensaus.

Door pasta te vervangen door courgette slierten, bevat dit gerecht alleen maar groente en gezonde vetten. Gezond, snel gemaakt en ook nog eens vegan.

Avocado
Avocado is officieel een vrucht en geen groente zoals vaak gedacht wordt. Avocado bevat best wat calorieën en vetten, maar laat dat geen reden zijn om deze heerlijke vrucht links te laten liggen. Avocado bevat namelijk alleen maar enkelvoudige onverzadigde vetten en die hebben we nodig. Natuurlijk wel met mate, dus elke dag een hele avocado eten is misschien niet zo een goed idee.

Avocado bevat meer dan alleen goede vetten. Zo zitten er in avocado veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevat avocado de vitamine B, C, E en K en eiwitten. Door de gezonde vetten en eiwitten is avocado een prima vleesvervanger.

En nu het recept voor deze heerlijke courgetti met romige avocado saus.

Dit heb je nodig (2 a 3 personen)
1 juliennesnijder
1 courgette
2 rijpe avocado’s
1 bakje cherryomaatjes
1 bakje champignons
Half rood pepertje
1 bosui
Halve citroen
Pijnboompitten
1 teen knoflook
Peper en Himalayazout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd met de juliennesnijder de buitenkant van de courgette in slierten. Snijd de rode peper fijn, de bosui in ringen, de cherrytomaatjes doormidden en de champignons in plakjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de peper, bosui, cherrytomaatjes en champignons ongeveer 5 minuten gaar.

Maak ondertussen de avocadosaus. Snijd de knoflook fijn. Doe het vruchtvlees van de avocado’s, de knoflook, een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen in een kom en mix met een staafmixer tot een romige saus. Verwarm de avocdosaus een paar minuten mee met de groente in de pan.

Verdeel de courgetti over twee borden. Schep hier de avocadosaus overheen. 1 grote lepel per bord is genoeg, anders wordt de pasta te machtig. Strooi wat pijnboompitten over de saus en breng op smaak met peper en zout.

IMG_3195

courgetti met avocadoasus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.