[print_link]
Courgetti: spaghetti slierten gemaakt van courgette. Wat een geweldige uitvinding! Geen deeg, geen tarwe, maar wel een extra portie groenten op je bord.
Ik maak mijn sauzen en dus ook mijn tomatensaus of andere pastasauzen, altijd zelf. Gezonder, puur, smaakvoller en veel makkelijker dan je denkt.
Dit heb je nodig (2 personen)
Een spirooli of juliennesnijder
1 courgette
6 trostomaten
1 blikje tomatenpuree
1 aubergine
Bakje champignons
Bakje cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
Peper
Himalayazout
Oregano
Verse basilicum
(kokos)olie
Zo maak je het
Snijd met de juliennesnijder reepjes courgette. Snijd de ui en knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes/stukjes. Verwarm een (soep)pan met olie en fruit de ui en knoflook een minuut. Voeg de tomaten, blikje tomatenpuree en een eetlepel oregano toe. Verwarm ongeveer 15 minuten en roer regelmatig. Breng op smaak met peper en Himalayazout.
Snijd de champignons en aubergine in stukjes en de cherrytomaatjes doormidden. Verwarm een koekenpan en bak de groenten ongeveer 5 minuten.
Verdeel de slierten courgette over twee borden. Schep hier tomatensaus en de groenten op. Garneer met verse basilicum.
| Tip: maak een grote pan pastasaus en vries deze in.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.