Couscous met courgette koekjes

couscous courgettekoekjes[print_link]
Op dit moment zit ik heerlijk een weekje in Lagos (Portugal). Omdat ik druk ben met in de zon liggen, mountainbiken, kajakken, snorkelen, lekker eten en wijn drinken, was Isabel zo lief om het recept van deze heerlijke vegetarische couscous met courgette koekjes te delen op Feelgoodbyfood.

Het gerecht heb ik iets aangepast. Zo heb ik kikkererwten aan de couscous toevoegt, zodat het gerecht iets meer eiwitten bevat en een lekkere bite. Ook heb ik wat van mijn favoriete kruiden toegevoegd aan de couscous.

Couscous met courgette koekjes

Couscous is ideaal als je weinig tijd hebt, maar wel een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd op tafel wilt zetten. Deze supersimpele couscous met courgette koekjes die je maakt in de pan, maakt het gerecht origineler, lekker en gezond.

De Couscous is lekker gekruid en voedzaam door de granen, kikkererwten en de groenten.

Dit heb je nodig (2 personen)

150 gram volkoren couscous
1 klein blikje kikkererwten
1 courgette
1 rode paprika
2 eieren
100 gram feta
1 el paprikapoeder
1 el tijm
1 citroen
60 gram bloem
olijfolie
verse peterselie
zout en peper

Zo maak je het

Rasp de courgette en verkruimel de feta. Snijd de paprika in blokjes. Klop de eieren los en meng de courgette, feta, bloem en kruiden tot een dik beslag. Breng op smaak met zout en peper.

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Meng de gehakte peterselie, uitgelekte kikkererwten en paprika door de couscous en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.

Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep steeds een lepel beslag in de pan. Druk het beslag iets plat en bak aan beide zijden bruin. Serveer de koekjes bovenop de salade en verkruimel nog wat extra feta over het gerecht.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.