[print_link]
Nu het buiten donkerder en kouder wordt, krijg ik weer zin in warme ontbijtjes. Het liefst uit de oven, zodat meteen je hele huis heerlijk ruikt. Deze crumble van bessen met kaneel is een echt zondags ontbijtje. Eet de crumble wanneer deze nog lekker warm is. Heerlijk met een grote lepel (plantaardige) yoghurt.
Dit heb je nodig
Een (kleine) ovenschaal
50 gram amandelmeel
70 gram havermoutvlokken
200 gram bessen (bijvoorbeeld blauwe bessen en bramen uit de diepvries)
1 eetlepel kaneelkruiden
2 eetlepels appelsap (zonder toegevoegde suiker
2 eetlepels olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het amandelmeel, havermout en de kaneelkruiden in een kom. Schenk hier de appelsap en olie bij en meng door elkaar. Doe eerst het fruit in de ovenschaal en verdeel het amandel-havermoutmengsel eroverheen. Bak de crumble 20 minuten in de oven.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.