[print_link]
oh jongens, dat ik de ’tofu steak’ nu pas ontdekt heb! Ik eet heel vaak tofu, gemarineerd en gegrild. Maar altijd in de vorm van blokjes en door een gerecht heen. Zo een ‘steak’ ziet er toch culinair uit, vind je niet? En nee, vegetariërs/vegans eten niet alleen maar tofu, maar wel heel vaak :’)
Deze curry met gemarineerde/gegrilde tofu steak heeft mij heel erg verrast. Curry en tofu is een heerlijke combinatie en de tofu heeft zoveel smaak en perfecte structuur. Lijk mij ook heerlijk op een salade, ga ik volgende keer proberen!
Curry met gegrilde/gemarineerde tofu steak
Ik koos voor panan curry pasta, aubergine, wortel en spinazie, maar je kunt natuurlijke ook groene of rode curry nemen met groenten naar keuze. De tofu zal daar ook heerlijk bij smaken.
Dit gerecht is voedzaam, zit vol eiwitten en groenten en is helemaal plantaardig.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
150 gram zilvervlies rijst
350 (ongeveer) gram tofu (plak, geen gesneden blokjes)
2 eetlepels Thaise Panan curry pasta
250 ml kokosmelk
50 ml water
1 ui
1 aubergine
2 wortels
1 grote hand verse spinazie
1 handje cashewnoten
1 stengel bosui
Marinade tofu steak
1 el olijfolie
50 ml sojasaus
snuf gember
snuf knoflookpoeder
halve theelepel kurkuma
optioneel: halve theelepel chili vlokken als je van pittig houdt
snuf peper en zout
Zo maak je het
Snijd het blok tofu in vieren en leg deze in een schaal. Marineer met de sojasaus en kruiden. Keer de tofu even om, zodat deze helemaal onder de marinade zit. Marineer 10 minuten, draai de tofu om en marineer nogmaals 10 minuten.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houdt warm en zet even apart.
Snipper ondertussen de ui, snijd de aubergine in blokjes en de wortel in dunne plakjes. Verhit een wok- of koekenpan met olijfolie en fruit de ui en twee lepels curry een minuut aan. Voeg de groenten toe, schep even om en bak 5 minuten aan. Voeg nu de kokosmelk en water toe en meng alles goed door elkaar.
Doe een deksel om de pan, zet het vuur lager en verwarm de curry 15 minuten tot de groenten gaar zijn. Schep een paar keer om. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en cashewnoten toe.
Verhit een grillpan zonder boter of olijfolie. Bak de tofu in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin. Let op dat de tofu niet verbrand. Gaat deze te snel? Zet dan het vuur lager. Der tofu moet wel goed kunnen garen van binnen.
Snijd de bosui in ringen. Schep de rijst en curry op de borden en serveer hier de tofu steak bovenop. Garneer met de ringen bosui.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.