[print_link]
Het wordt weer tijd voor soepjes. De zomer verandert langzaam weer in de herfst. Soep is natuurlijk altijd lekker, maar wanneer het ’s avonds donkerder en kouder wordt, is een kom soep nog lekkerder!
Houd je van curry en tomatensoep? Dan vind je deze kruidige curry-tomatensoep met kikkererwten, wortel en paksoi vast heel lekker!
Curry-tomatensoep met kikkererwten, wortel en paksoi
Dit is een heerlijke, kruidige en vullende soep. Niet waterig, niet heel dik of romig, maar er tussenin. Door de kikkererwten, tomatenblokjes en groente vult de soep goed. Ook zit de soep vol met vezels en eiwitten.
Dit heb je nodig (4 personen)
1 el rode currypasta
2 blikken tomatenblokjes (van 400 gram)
1 blik kikkererwten (360 gram)
500 ml heet water
1 ui
2 wortels (ongeveer 100 gram)
1 paksoi
taugé of kiemen
Zo maak je het
Snipper de ui. Verhit een (soep)pan met olie en fruit de ui en currypasta 1 minuut aan. Spoel de kikkererwten af en voeg de kikkererwten samen met de tomatenblokjes en 500 ml heet water toe in de pan. Verwarm op middelhoog vuur totdat het gaat koken.
Snijd ondertussen de wortel in plakjes en het witte, harde gedeelte van de paksoi in stukjes. Voeg deze toe aan de soep zodra deze begint te koken. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen het blad van de paksoi in reepjes en voeg deze na 5 minuten toe. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken, totdat de groenten beetgaar zijn.
Haal de pan van het vuur en vuur de taugé of kiemen toe. Schenk de soep in kommen en garneer eventueel met verse peterselie of koriander.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.