[print_link]
Granola, een van mijn favoriete ontbijtjes! Het fijne aan granola is dat je het helemaal zelf kunt samenstellen met ingrediënten en smaken die je lekker vindt, zoals deze granola met espresso, noten en pure chocolade. Wanneer je net als ik van granola houdt en het een paar keer in de week eet, is het wel zo lekker om hiermee te variëren.
Zelf granola maken is niet alleen heel lekker, maar ook een stuk gezonder dan kant en klaar varianten uit de supermarkt. Daarnaast heb je makkelijk en snel een voorraad gemaakt voor de hele week, scheelt weer wat tijd in de ochtend.
Espresso granola met noten en pure chocola
Naast granola hou ik erg van koffie, chocolade en banaan. Deze combinatie gebruikte ik eerder al in cake, smoothie en muffins, maar een granola leek mij ook heerlijk!
Granola met koffiesmaak en stukjes pure chocolade! Twee grote lepels door de yoghurt en plakjes banaan erdoor. Wat een fijn ontbijtje.
Dit heb je nodig (1 pot)
1 shot espresso (50 ml)
150 gram havervlokken
50 gram quinoa
50 gram amandelen
50 gram pecannoten
25 gram zonnebloempitten
2 el honing
50 gram stukjes pure chocolade
Zo maak je het
Warm de oven voor op 150 graden. Doe de havermout, quinoa, noten en pitten in een kom. Giet hier de espresso en honing bij en meng goed door elkaar. Spreid het mengsel uit op een bakplaat of brownievorm met bakpapier.
Bak de granola ongeveer 30 minuten in de oven en schep op de helft even om. Laat de granola afkoelen en schep de stukjes pure chocolade erdoor.
Je kunt de granola in een afgesloten pot ongeveer 2 weken bewaren, maar bij mij is de pot na een paar dagen al leeg!
Lekker met (plantaardige) yoghurt en stukjes banaan.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.