[print_link]
Als het aan mij ligt gooi ik overal koffie doorheen. Door cakes, smoothies én pannenkoeken! En dan natuurlijk nog een heerlijk kopje koffie er naast, het liefst gemaakt met de chemex. Deze stapel espresso pannenkoeken met bramen en pecannoten is een heerlijk uitgebreid ontbijtje voor het weekend! Omdat ik koffie, fruit en noten een perfecte combi vind, topte ik deze pannenkoeken met bramen, bananen en pecannoten. Maak het helemaal af met een beetje agavesiroop en genieten maar!
In plaats van speltmeel kun je deze koffie pannenkoekjes ook met tarwemeel of havermeel maken. Van mij mogen er 2 shots espresso in, maar doe je het liever iets rustiger aan met de koffie, dan kun je het ook bij 1 shot espresso houden.
Dit heb je nodig (5 á 6 pannenkoekjes)
130 gram volkoren speltmeel
200 ml amandelmelk
2 shots espresso
1 theelepel bakpoeder
1 ei
2 druppels vanille
snuf zout
Topping
bramen
banaan
pecannoten
agavesiroop
Zo maak je het
Meng in een kom het meel, bakpoeder en zout. Kluts het ei luchtig en meng hier vervolgens de melk en espresso doorheen. Voeg de kom met ei, melk en espresso met een garde al roerend toe aan de kom met meel, tot je een glad beslag hebt.
Verhit een (pannen)koekenpan met boter en laat goed heet worden. Giet een klein beetje beslag in de pan. Draai de pannenkoek om wanneer deze aan de bovenkant bijna droog is (meestal in 1,5/2 minuten). Bak nog een minuut aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.Leg de pannenkoekjes op een bord. Top de pannenkoeken met bramen, banaan, pecannoten en agavesiroop.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail