Dit heb je nodig
200 gram amandelmeel
2 el fair kaneelpoeder
stukje geraspte gember of fai gemberpoeder
2 el honing
50 gram vloeibare kokosolie
4 eieren
50 ml yoghurt
Snuf zout
1 tl wijnsteenbakpoeder
Scheutje citroensap
1 tl vanille poeder
2 handen rozijnen
1 groen appel (in blokjes)
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden en vet een klein cakeblik in met kokosolie. Meng in een kom de droge ingrediënten (spelmeel, kaneel, zout en wijnsteenbakpoeder). Meng in een andere kom de gember, eieren, honing, kokosolie, yoghurt en citroen. Mix dit tot een egale massa. Voeg de droge ingrediënten erbij en mix tot een geheel. Roer de rozijnen en stukjes appel door het beslag.
Giet het beslag in een cakevorm. Ga je voor de grote cakevorm? Bak de kaneelkoek dan in ongeveer 30 minuten gaar. Ga je voor de kleine cakevorm? Bak de kaneelcake dan in ongeveer 45 minuten gaat.