Dit is het lekkerste bananenbrood recept dat ik tot nu toe heb gemaakt! Er staan al een aantal varianten op de blog, van een basisrecept voor bananenbrood tot een variant met chocolade of haver. Maar dit fluffy bananenbrood met noten is zó smaakvol en luchtig. De perfecte structuur, lekker zoet en de noten zorgen voor een goede bite bij elke hap! Het ideale gezonde tussendoortje, toetje of lekkers bij de koffie.
Fluffy bananenbrood
Het belangrijkste voor een lekker bananenbrood is niet alleen de smaak, maar ook de structuur. En het brood moet een beetje luchtig zijn, niet te zwaar en compact. Door speltmeel en amandelmeel te combineren krijg je de perfecte structuur. Door bakingsoda + citroensap te gebruiken wordt het bananenbrood lekker luchtig en fluffy! En ten slotte is het belangrijk dat je echt rijpe bananen gebruikt, dit maken het brood heerlijk zoet.
Tip: liever een vegan bananenbrood maken? Vervang de eieren en en melk dan voor 120 ml plantaardige melk)
Dit heb je nodig
100 gram volkoren speltmeel
100 gram amandelmeel
3 rijpe bananen + 1 banaan voor de topping
3 eieren
50 ml (plantaardige) melk
1 theelepel baking soda
citroensap van halve citroen
100 gram pecannoten of walnoten
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het meel door een zeef. Meng in het kom het meel en een snuf zout. Meng in een andere kom (met een staafmixer of keukenmachine) de bananen. Kluts hier de eieren en de melk door.
Voeg nu de droge en natte ingrediënten bij elkaar en meng met een spatel of garde tot een beslag. Voeg de baking soda toe in het midden van de kom en knijp hier het citroensap bovenuit. Meng deze voorzichtig met een spatel door het beslag. Meng vervolgens met een spatel de noten door het beslag.
Vet een cakeblik in met olijfolie of boter en giet hier het beslag in. Snijd de banaan doormidden, leg deze op het beslag en druk een heel klein beetje aan.
Bak het bananenbrood in het midden van de oven gaar in 50 minuten. Laat het fluffy bananenbrood met noten afkoelen voordat je deze in stukken snijdt. Geniet!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.