Een heerlijk lichte en frisse soep die je binnen 15 minuten op tafel zet. Ideaal voor een lenteavond.
Wist je dat doperwten boordevol eiwitten, antioxidanten, ijzer, vezels en vitaminen C zitten?
Dit heb je nodig (2 personen)
200 gram doperwten (vers of uit diepvries)
1 kleine avocado of een halve grote
1 ui
1 teen knoflook
Paar blaadjes verse munt
300 ml groentebouillon
Peper en Himalayazout
Optioneel: scheutje kokosmelk of plantaardige kokosroom
Zo maak je het
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm (kokos)olie in een soeppan en bak de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de doperwten toe en bak even kort mee.
Doe de bouillon erbij en laat 10 minuten op een laag vuur koken. Zet het vuur uit. Voeg de avocado en munt erbij, en pureer tot een gladde soep. Voeg eventueel een scheutje kokosmelk of plantaardige kokosroom toe voor een romige soep. Breng op smaak met peper en Himalayazout.
| Voeg op het eind nog een handje doperwten toe aan de soep voor een lekkere bite.