Deze gado gado bowl met ei, tempeh en pindadressing is echt een van lievelingsgerechten. Een heerlijke comfort bowl! De combinatie van rijst, knapperige groenten, ketjap tempeh en pindadressing is zo lekker! Ik eet hier echt altijd veel te veel van.
Deze vegetarische variant maak ik het liefst met gemarineerde tempeh. Dit geeft de gado gado bowl een lekker bite en veel smaak. Deze bowl is voedzaam, vullend en op het eitje na helemaal vegan. Dus wil je liever een plantaardig gerecht? Dan laat je het eitje gewoon weg.
Dit gerecht ontwikkelde in speciaal voor de Eet Geen Dierendag campagne van Wakker Dier. Een geweldige campagne waar ik als vegetariër graag iets aan bijdraag. Hopelijk lukt dat met mijn blog makkelijke en voedzame vegetarische en vegan recepten <3
Dit heb je nodig (2 personen)
100 gram rijst
250 gram tempeh (tofu kan ook)
4 wortels
150 gram sperziebonen
halve komkommer
halve spitskool
2 biologische eieren
2 handen taugé
optioneel: gebakken uitjes
Pindadressing
1 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel pindakaas
200 ml (plantaardige) melk
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepels sambal
snuf zout
Zo maak je het
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart.
Snijd de tempeh in kleine blokjes. Marineer met de ketjap in een kom en laat 5 minuten staan. Dop ondertussen de boontjes, spoel deze af en kook de boontjes in 5 minuten beetgaar. Zet apart.
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de tempeh 7 á 8 minuten aan op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Kook ook de eitjes in ongeveer 8 minuten hard, spoel deze af met koud water en laat even rusten.
Snijd de spitskool in repen. verhit een Wokpan met olijfolie en wok de spitskool samen met 1 theelepel kerrie in 5 minuten gaar. De spitskool mag nog lekkere knapperig zijn.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en rasp of snijd de wortel in dunne reepjes.
Pindadressing
Snipper de ui en hak een teen knoflook fijn. Verhit een pannetje met een beetje olijfolie op laag vuur en fruit de ui een minuut aan. Voeg nu de knoflook en sambal toe. Voeg na een halve minuut de pindakaas, (plantaardige) melk en ketjap toe. Meng alles met een garde goed door elkaar en breng bijna aan de kook. Verwarm nog een 2 minuten, maar laat de pindadressing niet koken. Voeg ten slotte een snufje zout toe.
Verdeel de rijst over 2 kommen/borden. Verdeel hier de komkommer, spitskool, wortel en sperziebonen over. Schep de tempeh er bovenop, dan een handje taugé en maak af met het hardgekookt eitje. Breng op smaak met verse peper. Besprenkel de pindadressing over de gado gado bowl en garneer eventueel met gebakken uitjes.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail