Gado gado salade met bloemkoolrijst, tempeh en pindadressing

God gado salade bloemkoolrijst tempeh pindadressing

[print_link]
Hier had ik al heel de zomer zin in: gado gado salade met bloemkoolrijst, tempeh en pindadressing. De warme variant van gado gado met tofu vind ik al heerlijk, maar in de zomer heb ik toch meer zin in salades en dressings. En wat is de salade variant lekker geworden! Bloemkoolrijst past perfect bij deze salade en de pindadressing maak je heel gemakkelijk zelf, in maar 2 minuten!

Gado gado salade met bloemkoolrijst, tempeh en pindadressing

De tempeh geeft de salade een lekkere bite en zorgt voor een eiwitten. De bloemkoolrijst geeft de salade ‘body’ en zorgt voor een extra portie groenten. Dit maakt deze salade niet heel alleen heel lekker, maar ook heel voedzaam.

Bloemkoolrijst

Tegenwoordig kun je kant en klare bloemkoolrijst in de supermarkt vinden, maar zelf maken is ook heel makkelijk. Verdeel een bloemkool in roosjes en hak deze tot ‘rijst’ in de keukenmachine.

Dit heb je nodig (2 personen)

300 gram bloemkoolrijst (kant en klaar of zelf maken van een bloemkool)
250 gram tempeh
2 eetlepels ketjap
1 winterpeen (of 4 worteltjes)
150 gram sperziebonen
halve komkommer
2 eitjes
2 handen tauge

Pindadressing
80 gram pinda’s
1 eetlepel agave (of honing)
100 ml water
2 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook
halve theelepel sambal
halve theelepel gemberpoeder
peper en snuf zout

Zo maak je het

Kook de bloemkoolrijst 2 minuten, giet af en laat deze afkoelen.

Snijd de tempeh in kleine blokjes. Marineer met de ketjap in een kom en laat 5 minuten staan. Dop ondertussen de boontjes, spoel deze af en kook de boontjes in 5 minuten beetgaar. Zet apart.

Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de tempeh 7 á 8 minuten aan op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Kook ook de eitjes in ongeveer 8 minuten hard, spoel deze af met koud water en laat even rusten.

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en rasp de wortel in dunne reepjes.

Verdeel de bloemkoolrijst over 2 kommen/borden. Verdeel hier de komkommer, wortel en sperziebonen over. Schep de tempeh er bovenop, dan een handje taugé en maak af met het hardgekookt eitje. Breng op smaak met verse peper.

Pindadressing
Doe de pinda’s, agave, water, sojasaus, sambal, knoflook, peper en zout in een foodprocessor/keukenmachine en laat minstens 2 minuten draaien, zodat de vetten van de pinda’s goed vrij komen. Zo krijg je een heerlijke romige pindadressing.

Besprenkel de pindadressing over de gado gado salade.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.