Galette met bramen en vanille

Galette bramenprint_link]
Het weekend staat voor de deur (altijd leuk om even te zeggen), en ik zag het al helemaal voor me. Rustig aan doen ’s ochtend, een uitgebreid ontbijt, een wandeling maken en vervolgens thuis genieten van een een kop koffie en deze zelfgemaakte galette met bramen en vanille! Ooh, klinkt heerlijk toch?

De laatste weken zie ik zoveel heerlijke plaatjes van galette op Instagram voorbij komen. Met de lekkerste vullingen, zoet en hartig. Toen wilde ik ook ineens een galette maken. Dit had ik nog nooit eerder gedaan, maar ik wilde perse ook zo een mooi taartje met opgevouwen rand en een vulling van fruit. En daar vervolgens een prachtige foto van maken. Die foodblfoggers…

Galette met bramen en vanille

Naast dat een galette (open taartje met opgevouwen rand dus) er heel mooi uit ziet, is ‘ie ook nog eens heel erg lekker! Een krokante deegkorst aan de buitenkant, met een zoete vulling van fruit. Een heerlijk licht taartje. Ik maakte ‘m met spelbloem, blauwe bessen en verse bramen met vanille.

Je kunt de galette natuurlijk ook vullen met ander fruit. Wat dacht je van appel/peer, kaneel en pecannoot? Of een hartige galette met paddestoelen! Ga ik de volgende keer proberen!

Omdat deze taarten er zo mooi uit zien, dacht ik dat ze misschien lastig waren om te maken. Maar zhet juist ontzettend makkelijk! En als ik zeg dat een bakgerecht makkelijk is, dan is dat ook echt zo! Ben namelijk echt geen bakprinses…

Dit heb je nodig

Deeg
170 gram spelt bloem
100 gram boter (direct uit de koelkast)
25 ml koud water
1 ei
snuf zout

Vulling
250 gram verse bramen
50 gram blauwe bessen (uit de diepvries of vers)
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
3 druppels vanille
1 eetlepel kokossnippers

Zo maak je het

Doe het spelt bloem en zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze oe een het deeg. Verkruimel/meng met je handen door elkaar. Voeg vervolgens het water toe en kneed met je handen tot een deeg. Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en leg deze een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de blauwe bessen in een kom en pureer deze met een staafmixer (of prak met een vork). Meng hier de suiker doorheen. Zet even apart.

Bestrooi een plank met een beetje bloem en rol de bol deeg tot een cirkel. Leg het deeg op ene bakplaat met bakpapier. Verdeel de gepureerde blauwe bessen over het deeg. Let op, laat de randen vrij! Verdeel hier vervolgens de verse bramen over. Vouw de randen om. Kluts het ei los en smeer hier licht de randen mee in.

Bak de galette 30 minuten in het midden van de oven. Laat de galette goed afkoelen en bestrooi met kokossnippers.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.