[Print_link]
Gazpacho! Een heerlijke koude Spaanse soep gemaakt van tomaten, paprika en komkommer. Deze smaakvolle soep is perfect voor in de zomer op warme dagen. Niet alleen omdat de soep lekker licht is en je hem koud serveert, maar dit gerecht is heel makkelijk en snel gemaakt. Heerlijk met toppings als croutons, blokjes komkommer, basilicum en/of pijnboompitten.
Dit gerecht vor gazpacho is absoluut de lekkerste die ik tot nu toe heb gemaakt! Het geheim? De paprika, ui en knoflook eerst even grillen in de oven én een eetlepel tomatenpuree. Hierdoor krijgt de soep veel meer smaak en wordt deze een stuk romiger. Ook is de knoflook wat subtieler dan wanneer je deze rauw aan de soep toevoegt. Een heerlijk bord koude, gezonde en plantaardige soep!
De ingrediënten zijn goed voor 2 grote kommen als hoofdgerecht of 4 glaasjes als voorgerecht.
Dit heb je nodig (2 grote kommen)
500 gram trostomaten (geen waterige variant)
1 rode paprika
halve komkommer + extra voor garnering
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
peper en snuf zout
Toppings
croutons
verse basilicum
blokjes komkommer
pijnboompitten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en snijd de paprika in repen. Leg de paprika, ui en knoflook op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein beetje olie. Bak deze 20 minuten in het midden van oven en laat vervolgens afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaten door vieren en de komkommer in blokjes.
Doe de gebakken ui, knoflook, paprika, en tomaat, tomatenpuree en komkommer in de blender. Voeg hier de olijfolie, wijnazijn, peper en snuf zou aan toe. Blend tot een egale soep. Wil je dat de gazpacho goed koud is? Zet de soep dan eerst minstens een uur in de koelkast.
Verdeel de gazpacho over 2 kommen. Garneer met de toppings.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.