[print_link]
Ze liggen weer overal in de winkels, iedereen heeft het er over en de magazines staan er vol mee: het asperge seizoen is begonnen! En dit seizoen is maar kort, dus geniet er van nu het kan.
Terwijl ik vroeger nooit van asperges had gehoord en wij ze thuis nooit aten, is het nu een van mijn lievelingsgroenten! Ze zijn heerlijk in een pasta of risotto, op een plaattaart en in een quiche. Maar je kunt ze ook los als bijgerecht eten, zoals bij dit gerecht van gegrilde asperges met ei en gebakken champignons.
Gegrilde asperges met champignon garnering, ei en bieslook
Dit gerecht is heerlijk als groenten/bijgerecht en zo makkelijk om te maken. Dat asperge en ei een geweldige combinatie is weten we allemaal. Vaak wordt asperge ook met ham gegeten, maar deze garnering van gebakken champignons is een heerlijke (veel lekkerder ;)) vegetarische variant.
Dit heb je nodig
350 gram grote groene asperges
100 gram kastanje champignons
1 ei
olijfolie
verse bieslook
peper
snuf zout
Zo maak je het
Snijd de uiteinde van de asperges er af en was de asperges goed. Kook de asperges 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en leg even apart.
Snijd de champignons in hele kleine stukjes. Verwarm een bakpan met een beetje olijfolie en bak de champignons in 5 á 7 minuten gaar. Blijf goed omscheppen.
Verhit ondertussen een grillpan. Besprenkel de asperges met een heel klein beetje olijfolie en grill ze kort in om en om. Bak ondertussen het eitje.
Leg de gegrilde asperges op het bord en verdeel hier de gebakken kastanje champignons over. Leg het eitje op de asperges. Garneer met verse bieslook en breng op smaak met peper en een snuf zout.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.