[print_link]
Deze gegrilde aubergine en halloumi met granaatappel en yoghurt-ras el hanout dressing bedacht ik in een halve minuut omdat ik een bijgerecht nodig had dat paste bij deze tabouleh, balletjes in tomatensaus en Libanees brood met baba ganoush. En het was een groot succes!
Er kwamen vrienden eten en ik had zin om Midden-oosters te koken. Een paar heerlijke gerechten op tafel waar we met z’n allen van kunnen eten. en beetje dippen, een beetje opscheppen en genieten van een glas wijn. Zo gezellig vind ik dat. En de Libanese keuken is een van mijn favoriete keukens.
De smaak van de gegrilde aubergine en halloumi, frisse granaatappel en yoghurt met ras el hanout kruiden passen perfect bij elkaar! En het gerecht is nog makkelijk en snel gemaakt ook.
Een perfect bijgerecht voor een zomerse avond met vrienden in de tuin of op het balkon.
Dit heb je nodig (6 tot 8 plakken)
1 aubergine
1 pakje halloumi
1 granaatappel of een pakje granaatappelpitjes
2 trostomaten
2 eetlepels (plantaardige) yoghurt
halve theelepel rad el hanout
Zo maak je het
Snijd de aubergine en halloumi in gelijke plakken. Verhit olijfolie in een grillpan en grill de plakken 10 minuten om en om tot er goede grillstrepen in staan. Leg de aubergine apart en grill vervolgens de halloumi ongeveer 5 a 7 minuten om en om, tot er grillstrepen te zien zijn en de buitenkant een beetje krokant is.
Snijd de tomaat in plakjes. Leg de tomaat op de gegrilde aubergine en leg hier vervolgens de halloumi bovenop. Verdeel tenslotte de granaatappel pitjes er over.
Meng de yoghurt en ras el hanout in een kommetje en besprenkel over het gerecht.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.