Eindelijk weer een week zomer en zon na al die regen. Tijd voor een heerlijke gevulde zomerse salade! Gegrilde aubergine-halloumi salade met bulgur. De combinatie van zachte gegrilde aubergine met gegrilde halloumi vind ik zo lekker. De ingrediënten in deze salade hebben van zichzelf al veel smaak, waardoor een dressing van olijfolie en frisse citroen voldoende is. De salade is vullend, voedzaam en vegetarisch. Heb je een restje over? Eet deze de volgende dag als lunch.
Dit heb je nodig (2 personen)
1 aubergine
halve courgette
1 pakje halloumi
100 gram bulgur
half blokje groentebouillon
zongedroogde tomaten
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel tijm
40 gram pijnboompitten
verse peterselie
Dressing
4 eetlepels olijfolie
sap van kwart citroen
snuf peper
Zo maak je het
Bereid de bulgur volgende se bereidingswijze op de verpakking (met een half blokjes groentebouillon). Giet af en zet apart. Snijd de aubergine in plakken, besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder en komijn. Verhit de grillpan en grill de aubergine in ongeveer 10 á 12 minuten om en om goed gaar. Leg de plakken aubergine op een bord.
Snijd de halloumi in plakken en grill deze ook om en om in ongeveer 8 minuten gaar. Grill de halloumi niet te lang, dan wordt deze te droog. Aan beide kanten lichte grillstrepen in voldoende.
Snijd met een julienne slierten van de courgette en snijd de zongedroogde tomaten doormidden. Meng ten slotte in een kommetje de olijfolie, citroen en peper. Meng de courgette slierten door de bulgur.
Maak nu de borden op. Verdeel de bulgur/courgette over de borden. Verdeel hier vervolgens de gegrilde aubergine, zongedroogde tomaten, halloumi en pijnboompitten over. Maak af met de dressing en garneer met de verse peterselie.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.