[print_link]
Wanneer het weer kouder wordt en het buiten rond etenstijd al begint te schemeren of zelfs al donker is, dan wil je deze gegrilde aubergine-zoete aardappel schotel op tafel!
Want wat is er fijner dan de heerlijke geur van een ovenschotel die in de oven staat en vervolgens aan tafel genieten van lekker eten? En laat die heerlijke schotel nog eens gezond zijn, plantaardig en makkelijk om te maken!
Gegrilde aubergine-zoete aardappel schotel
Veel gerechten ontstaat door restjes eten die ik nog in huis heb. Of doordat ik een ander gerecht in mijn hoofd heb, maar dit tijdens het koken totaal iets anders wordt. Zo ook deze gegrilde aubergine-zoete aardappels schotel. Geeft niks, want deze schotel is echt heerlijk geworden!
Gegrilde aubergine, zoete aardappel, kikkererwten en een tomatensaus met oregano, kaneel en basilicum. Echt comfort food!
Toch liever wat kaas? Dan kun je de schotel beleggen met plakjes mozzarella.
Dit heb je nodig
2 aubergines
1 grote zoete aardappel
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
400 ml water
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el oregano
1 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
peper en zout
verse basilicum
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een (saus) pannetje met olie en fruit de ui, knoflook, oregano, kaneel en paprikapoeder een minuutje aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Voeg na een minuut de tomatenblokjes, de kikkererwten en het water toe. Laat de tomatensaus 15 minuten zachtjes koken en blijf goed roeren. Zo kan de saus wat indikken.
Snijd ondertussen de aubergine in plakken. Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in dunne plakken. Besprenkel de plakken aubergine met een klein beetje olie en gril de plakken om en om in een grillpan. Heb je geen grillpan? Dan kun je ze ook even bakken in een koekenpan of grillen in de oven.
Beleg de bodem met 1/3 van de aubergine plakken. Vervolgens de helft van de zoete aardappel en de helft van de tomatensaus. Herhaal dit en eindig met een laag plakken aubergine. Kruid de bovenste laag eventueel met nog wat oregano.
Zet de schotel in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Laat de schotel een paar minuten buiten de oven staan om iets af te koelen en garneer met verse basilicum.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.