[print_link]
Gegrilde perzik salade met kaas, walnoten en balsamico dressing. Een echte klassieker! Laatst at ik weer eens een salade met gegrilde perzik als lunch buiten de deur en dacht: dit wil ik maken voor op de blog! Niet helemaal zelf bedacht dus, maar wel een eigen Feelgoodbyfood variant van gemaakt. En het maakt deze geweldige combinatie er niet minder lekker om.
Gegrilde perzik salade met geitenkaas, walnoten en balsamico-honing dressing
Gegrilde perzik is heerlijk! Door zoete/rijpe perzik te grillen krijgt deze een lekkere… tja, grillsmaak. Heerlijk in combinatie met geitenkaas, noten en balsamico. Houd je niet zo van geitenkaas? Dan kun je ook feta of ricotta gebruiken.
Een ideale salade voor de lunch of als licht diner op een zomerse dag. Of wat dacht je voor bij de BBQ?
Dit heb je nodig
2 perziken
2 handen spinazie
halve komkommer
handje walnoten
50 gram geitenkaas
Dressing
2 el balsamico
1 el honing
2 el olijfolie
sap van kwart citroen
peper
Zo maak je het
Snijd de perzik in dikke plakken en grill deze om en om in een grillpan. Laat de perzik even afkoelen. Schil met een kaasschaaf reepjes van de komkommer. Verdeel de spinazie en komkommer over de borden/schaal. Verdeel hier de gegrilde perzik over. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze samen met de walnoten over de borden.
Meng voor de dressing de ingrediënten in een kommetje. Besprenkel de dressing over de salade en kruid met verse peper.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.