[print_link]
Het idee dat je frietjes aan het eten bent, maar ondertussen een extra portie groenten binnenkrijgen? Dat kan, door frietjes te maken van groenten!
Naast mijn salade of portie groenten heb ik vaak zin in iets met een beetje bite on the side. In plaats van gebakken aardappeltjes of brood, kies ik dan voor frietjes gemaakt van groenten. Zo lekker en simpel! Je snijdt de groenten in frietjes formaat, besprenkelt ze met olie en kruiden en even bakken in de oven.
Deze frietjes van wortel kruid ik met paprikapoeder, tijm en knoflookpoeder, dit zijn namelijk mijn favoriete frietjeskruiden, maar je kunt ze natuurlijk kruiden met elke kruiden die jou lekker lijkt.
Gezond frietjes eten dus!
Dit heb je nodig
6 kleine wortelen of 3 grote (eigenlijk zoveel frietjes als je wilt)
2 el olie
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1 tl knoflookpoeder
(grof) zout
Zo maak je het
Verwarm de oven op 220 graden. Rasp de wortelen en snijd ze in frietjes formaat. Doe de frietjes in een kom met de olie en de kruiden en hussel door elkaar. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak de frietjes ongeveer 30 minuten in de oven. Schep de frietjes op de helft van de tijd even om.
Bestrooi de frietjes eventueel met wat zout. Heerlijk met een zelfgemaakt sausje.
Zin in meer frietjes? Eerder maakte ik al frietjes van zoete aardappel, pompoen, pastinaak en knolselderij.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.