Gekruide gegrilde groentespiesjes (voor op de BBQ)

groentespiesjes
Eerlijk gezegd houd ik als vegetariër niet zo van BBQ’en. Maar wel heel erg van de sfeer dat buiten eten met zich meebrengt. Zomerse avonden in de tuin met verschillende hapjes en een glas wijn, maar dat mag van mij ook best zonder BBQ en kilo’s vlees.

Als de BBQ toch wordt aangestoken, dan zorg ik voor salades en heerlijke vegetarische hapjes voor op de BBQ, zoals deze gekruide groentespiesjes. Zo kan ik toch een beetje mee BBQ’en en ligt er ook nog iets gezonds op de BBQ. Heerlijk!

Dit heb je nodig 
1 aubergine
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
Doosje cherttytomaatjes
3 el olie
BBQ stokjes

Kruiden
1 tl tijm,
1 tl paprikapoeder
halve tl knoflookpoeder
peper

Zo maak je het
Week de stokjes minstens een half uur in koud water. Dit zorg ervoor dat de stokjes niet verbranden. Snijd alle groenten in grote blokjes, en rijg deze op de stokjes. Meng in een kommetje de olie met de kruiden en smeer de groenten in met een kwastje. Grill de groentespietjes om en om op de BBQ.

groentespiesjes

| Dit recept is ontwikkeld voor de Healthbox van de maand Juli in samenwerking met Healthbox .
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.