[print_link]
Een kom zelfgemaakte, romige curry met peulvruchten en groente. Ik eet het zo vaak, het is echt een van mijn favoriete gerechten. Met bruine rijst of zelfgemaakt naanbrood, hier maak je mij echt heel blij mee. Tot mijn verbazing staan er nog maar heel weinig curry’s op de blog. Tijd om meer van mijn curry’s met jullie te delen dus!
Gele curry met kikkererwten, bloemkool en spinazie
Deze gele curry is zo smaakvol en romig, zoals curry hoort te zijn! De gele currypasta is de basis en ik voegde er kikkererwten, bloemkool en op het eind spinazie aan toe. Dit vind ik een heerlijke combinatie, maar je kunt natuurlijk peulvruchten en groente naar keuze toevoegen.
Wanneer je zelf currypasta maakt, hoef je er alleen nog maar kokosmelk, peulvruchten en groente aan toe te voegen. Gebruik je een potje currypasta, voeg dan tegelijk met de currypasta nog een sjalot, twee teentjes knoflook en een stukje gember toe.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
2 el gele currypasta (zelfgemaakt of uit een potje)
1 blik kokosmelk
1 blikje kikkererwten (200 gram)
halve bloemkool
1 grote hand verse spinazie
verse kruiden als koriander of peterselie
Zo maak je het
Verwarm een pan zonder olie. Voeg 2 eetlepels currypasta toe en verwarm roerend twee minuten, zodat alle smaken goed vrijkomen. Gebruik je een potje currypasta, voeg dan tegelijkertijd de sjalot, knoflook en gember toe.
Voeg de kokosmelk toe en meng goed door elkaar. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, spoel de kikkererwten af en voeg beiden toe aan de curry. Laat de curry 10 minuten zachtjes koken en schep af en toe even om. Voeg de laatste minuut de spinazie toe.
Garneer eventueel met verse kruiden. Serveer met bruine rijst of naanbrood.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.