Een kom romige curry met peulvruchten en groente en wat rijst of naanbrood erbij. Curry, heerlijk, ik kan het elke dag wel eten.
Gebruik jij altijd currypasta uit een potje? Probeer dan eens een keer om zelf currypasta te maken. Het is echt makkelijk dan je denkt en veel smaakvoller dan uit een potje. En dan nog de geuren van de kruiden en specerijen in je keuken.. heerlijk!
Eerder maakte ik al een rode currypasta en groene currypasta. En als we dan toch bezig zijn..
Zelf gele currypasta maken
Het hoofdingrediënt dat gele curry echt gele curry maakt is garam masala! Een geroosterd mengsel van specerijen en komt uit India.
Dit heb je nodig
1 el olijfolie
2 groene pepers
verse gember (3 cm)
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 el garam masala
1 el kurkuma
1 el komijnzaad
1 tl paprikapoeder
peper en zout
Zo maak je het
Pel en snipper de sjalotten. Schil de gember en snijd de gember, knoflook en pepers fijn.
Je kunt de currypasta maken met een keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je gele currypasta!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.