Gevulde courgette met pesto, tomaat en pijnboompitten

gevulde courgette

[print_link]
Dit recept staat zeker al een jaar op Feelgoodbyfood en is een van mijn favoriete recepten wanneer ik iets gezond, simpel én snel op tafel wil zetten.

Dit heb je nodig (2 personen)
Olie
2 courgettes
4 el groene pesto (kijk hier hoe je zelf pesto maakt)
Cherrytomaatjes (ongeveer 8)
1 ui
1 teen knofloof
Pijnboompitten
Geitenkaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de courgette in de lengte door de helft en haal met een lepel het vruchtvlees eruit (niet weggooien). Besprenkel de twee helften met olie en breng op smaak met wat peper. Grill de courgette 15 minuten in de oven, tot deze zacht zijn.

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes. Verhit een pan en bak het vruchtvlees van de courgette, ui, kmoflook en de tomaatjes ogeveer 5 minuten. Voeg vervolgens 4 el pesto en de pijnboompitjes toe en meng door elkaar. Verwarm nog een minuut en haal de pan van het vuur. Vul de gegrilde courgette met het mengsel en garneer met geitenkaas.

IMG_8504

IMG_8493