[print_link]
Gevulde groenten is niet alleen een makkelijke manier om meer groente te eten, maar de gerechtjes zien er ook nog eens feestelijk uit op tafel. Puntpaprika is zo een groente die heerlijk is om te grillen in de oven en vervolgens te vullen met granen en groenten.
De vulling kruidde ik met een van mijn favoriete kruide; Ras El Hanout! Ras El Hanout is een Marrokaans kruidenmengsel van wel 20 verschillende specerijen. Nog nooit gegeten? Echt eens proberen.
Dit heb je nodig (8 halve puntparika’s)
4 puntpaprika’s
200 gram (spelt)couscous
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 courgette
1 aubergine
2 teentjes knoflook
2 el ras el hanout kruiden
2 tl komijnzaad
2 el tomatenpuree
Peper en zout
Optioneel: feta of geitenkaas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat (met bakpapier) en leg hier de paprika’s op. Besprenkel met een klein beetje olie en gril de paprika’s 30 minuten in de oven.
Bereid de couscous volgends de bereiding op de verpakking. Hak de knoflook fijn en snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af onder de kraan. Verwarm een pan met olie en bak de knoflook, aubergine, courgette en kikkererwten samen met 1 el Ras El Hanout en 1 tl komijnzaad ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de couscous, twee el tomatenpuree en nog 1 el Ras El Hanout en 1 tl komijnzaad toe. Hussel door elkaar en verwarm ongeveer nog twee minuten. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
Haal de puntpaprika’s uit de oven wanneer deze klaar zijn en vul ze met het couscous mengsel. Garneer eventueel met feta of geitenkaas.
Tip | serveer met een groene salade on the side.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.