[print_link]
Gevulde zoete aardappel kan het hele jaar door, maar de vulling kun je aanpassen aan de tijd van het jaar. Zo maak ik in de lente en zomer vaak een variant met een frisse vulling van de BBQ. Op donkere, koude dagen is deze gevulde zoete aardappel met boerenkool en geroosterde kikkererwten en tahin dressing uit de oven heerlijk.
Gevulde zoete aardappel met boerenkool, geroosterde kikkererwten en tahin-Ras el Hanout dressing
Gepofte zoete aardappel uit de oven alleen is al lekker. Maar de combinatie met boerenkool, gekruide kikkererwten en dressing van tahin en Ras el Hanout maakt het gerecht helemaal hemels! Misschien een beetje een hippe variant op stampot met boerenkool?
Doordat de boerenkool nog even kort de oven in gaat, wordt deze lekker knapperig. Warm, smeuïg en gekruid. Echt een winters comfort gerecht.
Wil je het gerecht nog smeuïger? Verdeel dan wat gekruimelde feta over de gevulde zoete aardappel, nadat dat deze uit de oven komt.
Dit heb je nodig
4 zoete aardappels
2 handen verse boerenkool
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 tl paprikapoeder
halve tl kurkuma
peper en zout
olijfolie
optionee; feta
Dressing
2 eetlepels soya yoghurt
1 tleelepel Ras el Hanout kruiden
1 theelepel mosters
halve tleelepel tahin
1 eetlepel citroensap
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en prik hier met een mesje rondom gaatjes in. Bak de zoete aardappels op een rooster in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af. Meng in een kom de kikkererwten, olijfolie, kurkuma en paprikapoeder. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat met bakpapier.
Haal de zoete aardappels uit de oven wanneer deze gaar zijn en laat goed afkoelen (ze zijn heel heet!). Rooster vervolgens de kikkererwten 15 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan.
Meng in een kom twee handen verse boerenkool, een snuf paprikapoeder en de geroosterde kikkererwten. Snijd de afgekoelde zoete aardappels in de lengte doormidden, maar snijd niet helemaal door. Vul de aardappels met het boerenkool-kikkererwten mengsel en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Dressing
Meng in een kom de yoghurt, tahin, mosterd, citroensap en Ras el Hanout kruiden tot een gladde dressing.
Haal de gevulde zoete aardappels uit de oven. Breng op smaak met wat peper en zout, verdeel eventueel wat feta er over en besprenkel met de dressing.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.