[print_link]
Je weet het nooit met het weer hier in Nederland. Is er mooi weer voorspeld en heb je een BBQ gepland, gaat het ineens regenen of onweren. Dan kun je gelukkig nog steeds genieten van dit recept, want deze gevulde zoete aardappels kun je zowel op de BBQ als in de oven bereiden!
Je kunt de zoete aardappel natuurlijk vullen met ingrediënten die je wilt. Ik koos dit keer voor een frisse vulling dat goed past bij mooi lente- of zomerweer.
Dit heb je nodig (4 personen)
4 zoete aardappels (1 aardappel per persoon)
1 teen knoflook
1 stengel lente ui
1 avocado
Een paar cherrytomaatjes
1 klein blikje mais
1 rode paprika
100 gram feta
Verse peterselie
Zo maak je het
BBQ
Was de zoete aardappels en pak elke zoete aardappel in met aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 40 minuten op de bbq. De aardappels zijn gaar als een mes er soepel doorheen glijd.
Oven
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en prik met een mes wat gaatjes rondom de aardappel. Leg ze op een bakpapier in de oven. Bak de zoete aardappels in 45 minuten gaar. De aardappels zijn gaar als een mes er soepel doorheen glijd.
Vulling
Maak ondertussen de vulling. Hak de knoflook fijn, snijd de lente ui in ringen, de avocado in blokjes, de paprika in stukjes en halveer de tomaatjes. Doe alles samen met de mais in een kom en hussel door elkaar. Snijd vervolgens de feta in blokjes.
Haal de zoete aardappels van de BBQ/ uit de oven wanneer deze gaar zijn en laat even afkoelen. Snijd de aardappels aan de bovenkant zo dat ze niet niet helemaal doormidden gaan. Vul de zoete aardappel met de vulling, strooi hier wat feta overheen en garneer met verse peterselie.
Sprenkel eventueel nog wat citroen over de gevulde aardappel.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.