[print_link]
Het is alweer een lange tijd geleden dat ik bananenbrood gemaakt heb. Terwijl bananenbrood een heerlijk smeuïg en zoet tussendoortje of ontbijtje is. Je hebt ze in allerlei verschillende versies, maar ik had weer eens zin in een klassiek gezond bananenbrood met noten en een snufje kaneel dat het herfst is.
Bananenbrood met noten en kaneel
Bananenbrood is een perfect snack of ontbijt. Vooral in de herfst en winter, wanneer je vaak zin hebt in een wat steviger tussendoortje. Of ontbijt met een dik plak bananenbrood met extra fruit en wat agavesiroop. Je kunt het brood ook even grillen, mijn favoriet!
Bananenbrood is lekker zoet van zichzelf door de rijpe bananen die er in gaan. Suiker toevoegen is daardoor helemaal niet nodig. De dadels zorgen ervoor dat het brood extra smeuïg is, maar deze kun je ook weglaten. Heerlijk met walnoten en kaneel.
Dit heb je nodig
100 gram speltmeel
100 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
3 rijpe bananen
3 eieren
optioneel: 50 gram dadels (ongeveer 4 stuks) zonder pit
50 ml (plantaardige) melk
100 gram walnoten
sap van kwart citroen
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef het spelt- en amandelmeel en voeg vervolgens het zout, de kaneel en bakpoeder toe.
Kluts in een andere kom de eieren luchtig. Snijd de dadels in kleine stukjes. Pureer de banaan en de dadels met een staafmixer en voeg deze samen met de plantaardige melk en citroensap toe aan de geklutste eieren. Voeg het meel toe en meng met een garde door elkaar tot een beslag.
Hak de walnoten grof en spatel deze door het beslag. Vet een cakevorm in met boter of olijfolie en hier hier vervolgens het beslag in.
Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 35 á 40 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.