Noten-rozijnen brood

noten-rozijnenbrood[print_link]
Een gezond, compact brood, gemaakt van alleen maar voedzame ingrediënten.

Noten-rozijnen brood

Dit brood is heerlijk om mee te ontbijten in het weekend, bij de salade, soep of gewoon een plak tussendoor. En met de Kerst kun je dit noten-rozijnenbrood op tafel zetten in plaats van een ongezonde kerststol.

Heerlijk met een laagje roomboter of zelfgemaakte jam.

Dit heb je nodig

250 gram volkoren speltmeel
150 ml plantaardige melk
2 eieren
1 zakje baking soda (7 gram)
sap van hale citroen
50 gram gesmolten kokosolie
50 gram dadels (geweekt en zonder pit)
100 gram noten (amandelen en walnoten)
100 gram rozijnen
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de over voor op 180 graden. Doe de dadels in een kom en pureer deze met een staafmixer. Klop in een kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens de dadels, gesmolten kokosolie en melk door. Voeg het meel en zout toe. Meng de baking soda en citroen in een kommetje en voeg ook dit toe aan het deeg.

Kneed het deeg met de keukenmachine of met de hand.

Hak de noten grof en meng de noten en rozijnen door het deeg. Vet een bakblik in met kokosolie of boter en vul het met het brooddeeg. Bak het brood gaar in 30 á 35 minuten. Laat goed afkoelen.

noten-rozijnenbrood

noten-rozijnenbrood

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.