[print_link]
Vroeger was ik gek op ontbijtkoek. Een lekkere dikke plak met boter… heerlijk! Helaas zit ontbijtkoek vol met suiker. In 100 gram ontbijtkoek zit 40 gram suiker, dat zijn 10 suikerklontjes! Gezond ontbijt of tussendoortje? Dacht het niet!
Toch zin in een plakje ontbijtkoek? Maak dan deze gezondere variant!
Dit heb je nodig
250 gram volkoren speltmeel (of roggemeel)
200 ml plantaardige melk
2 eieren
100 gram zachte dadels zonder pit
2 eetlepels agave
4 eetlepels koek\speculaas kruiden
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
Optioneel: lekker met wat gehakte noten erdoor of fijngehakte gember
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de dadels een kwartier in warm water. Meng in een kom het meel, koekkruiden, zout en bakpoeder. Meng in een andere kom de melk, eieren en agave. Snijd de dadels fijn of pureer met een staafmixer en voeg deze bij de kom met natte ingrediënten. Voeg de kom met meel erbij en mix met een garde tot een beslag.
Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de ontbijtkoek gaar in 45 minuten. Even laten afkoelen en genieten maar!
Heerlijk met een laag roomboter
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.