[print_link]
Pepernoten, de winkels liggen er al vanaf september vol mee. Pepernoten horen gewoon bij het Sinterklaasfeest. Helaas zijn pepernoten niet gezond en zitten ze vol met gerafineerde suiker. En iedereen kent het wel, als je eenmaal aan die pepernoten begint dan blijf je dooreten. Toch in de Sinterklaassfeer en zin in pepernoten? Ga dan voor deze gezonde variant, gemaakt van havermeel, kokosolie en natuurlijke suikers.
Zo maak je het
150 gram havermeel (of meng havermout tot meel met een staafmixer/blender)
75 ml plantaardige melk
50 gram kokosolie
4 dadels
2 el speculaas/koekruiden
Snuf Himalayazout
1 tl wijnsteen bakpoeder
2 el kokosbloesemsuiker
Zo maak je het (ongeveer 30 pepernoten)
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een keukenmachine of blender de dadels, gesmolten kokosolie, plantaardige melk tot een glad geheel. Meng in een andere kom de havermeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout. Voeg het natte mengsel met het droge mengsel en meng tot een stevig beslag.
Maak kleine bolletjes van het mengsel (ze gaan nog een beetje rijzen in de oven). Is het deeg plakkerig? Maak dan je handen een beetje nat met warm water, zo kun je beter balletjes draaien van het deeg. Verdeel de pepernoten over een bakplaat met bakpapier. Bak de pepernoten in ongeveer 20 a 25 minuten gaat en laat ze even afkoelen. De pepernoten zijn nog een beetje zacht wanneer ze de oven uit komen, maar tijdens het afkoelen worden ze harder.
Chocoladepepernoten
Wil je chocoladepepernoten? Natuurlijk wil je dat! Smelt minstens een reep pure chocolade au-bain-marie met een scheutje water of kokosmelk en doop hier de pepernoten in. Zet de chocoladepepernoten vervolgens minstens een half uur in de koelkast.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.