Gezonde variant | Chocoladecake

gezonde chocoladecake
[print_link]
Niet meer kunnen genieten van lekkere snacks als je gezond en puur eet? Onzin! Ik hou van tussendoortjes en heel erg van chocola. Een gezonde variant van chocoladecake is dan ook echt een van mijn lievelingstussendoortjes.

Er staan veel gezonde zoete tussendoortjes op Feelgoodbyfood, maar ik  bedacht mij ineens dat er helemaal geen makkelijk en basisrecept op de blog stond voor een gezondere chocoladecake.

Gezonde chocoladecake

Ik ben meteen de keuken in gedoken om een gezonde variant op chocoladecake uit te proberen. Het resultaat; een heerlijke smeuïge cake die door mijn omgeving na de eerste hap meteen was goedgekeurd!

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
100 gram zachte dadels (ontpit)
3 eieren
3 el cacaopoeder
1 tl wijnsteen bakpoeder
80 gram kokosolie (gesmolten)
snuf zout

Door de cake
2 el cacaonibs
2 el kokosrasp

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren en kokosolie, en mix vervolgens de dadels erdoor (met een staafmixer). Meng de inhoud van de kommen samen tot een beslag. Roer met een spatel de cacaonibs en kokosrasp erdoor. Bekleed een bakblik met keukenpapier en giet het beslag hierin. Bak de cake in ongeveer 25/30 minuten gaar. De cake hoort van binnen nog een beetje smeuïg te zijn, dus bak de cake niet de droog. Laat de cake afkoelen en bestrooi met nog wat kokosrasp.


gezonde chocoladecake
gezonde chocoladecake

gezonde chocoladecake

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.