[print_link]
Brownies (eigenlijk alles met chocola) zijn echt mijn ultieme comfort snack. Vooral wanneer we weer naar de herfst gaan en het buiten kouder wordt, waait en continue regent. Dan wil je niets liever dan met een dekentje op de bank zitten, een kop thee.. en een stuk brownie! Met deze glutenvrije avocado brownies kun je dat gewoon af en toe doen. Inderdaad, deze brownies zijn gezond! Tenminste, als je gewoon netjes 1 stuk neemt.
Glutenvrije avocado brownies
Door de avocado in de brownie, worden de brownies lekker smeuïg en de dadels maken de brownies zoet en sticky.
Dit heb je nodig
100 gram amandelmeel
1 avocado
100 gram zachte dadels zonder pit
1 ei
40 gram rauwe cacao
Handje pecannoten + extra voor de garnering
1 tl zout
1 tl wijnsteen bakpoeder
2 el honing
1 tl kaneel of koekruiden (optioneel)
kokosolie
Zo maak je het
Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Voeg hier de dadels en eventueel een scheutje water bij, en meng met een keukenmachine of een staafmixer tot een romig geheel. Meng vervolgens het ei en de honing door het mengsel.
Voeg in een andere kom de amandelmeel, cacao, bakpoeder, zout en kaneelpoeder. Meng vervolgens (met een garde) de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Schep de pecannoten door het deeg.
Vet een brownievorm in met kokosolie en verdeel het deeg over de brownievorm. Verdeel wat pecannoten over het deeg. Bak de brownie in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of de brownie gaar is. De brownie is klaar wanneer een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de brownie afkoelen en genieten maar!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.