Glutenvrije chocolate chip koeken

chococips koeken
Door het herfstweer van de afgelopen dagen had ik zin om koekjes te bakken. Die geur in je huis… heerlijk! Chocolate chips cookies zijn echt mijn lievelingskoeken. Helaas zitten deze koeken vol met suiker en tarwe. Deze gezonde variant zijn glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. Zo kun je nog eens verantwoord genieten van een koekje bij de thee..

Dit heb je nodig (4 grote koeken)
100 gram amandelmeel
60 gram havervlokken of havermout
3 el kokosolie
1 ei
2 el honing
1 tl vanille extract
30 gram cacaonibs (of fijn gehakte pure chocolade)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de kokosolie, ei, honing en vanille extract. Voeg het amandelmeel, havermout en de cacaonibs toe en meng tot een beslag. Bekleed een rooster met bakpapier. Verdeel het deeg in 4 balletjes en leg deze op het bakpapier. Druk met de achterkant van een lepel de balletjes een beetje plat. Bak de koeken gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten. Laat de koeken afkoelen.

Weetje | Koekjes moeten nog niet helemaal gaar zijn wanneer ze uit de oven komen, ze garen namelijk altijd nog iets door wanneer ze nog op de bakplaat liggen. Haal ze daarom op tijd uit de oven, desnoods iets te vroeg.

Tip | Je kunt de koeken ook omtoveren tot een vegan variant, door enkel het ei weg te laten. Hierdoor worden de koeken wat harder.

[print_link]

chocochips koeken

 

IMG_9322

 

IMG_9324