Glutenvrije haver-wortelmuffins met walnoten

Glutenvrije haver-wortel muffins

[print_link]
Yes! Weer zo een feestelijk ontbijtje waar ik ’s avonds in mijn bed al zin in heb. Deze wortelmuffins bewijzen maar weer dat ontbijten heel lekker en gezond tegelijk kan zijn. Ook ideaal als tussendoortje trouwens.

Haver-wortelmuffins met walnoten

Deze muffins zijn glutenvrij en voedzaam door de havermout, banaan en noten. Daarnaast krijg je er meteen een portie groente bij door de wortels. Ideaal om je dag mee te beginnen.

Je kunt ze de avond van te voren maken, maar net uit de oven zijn ze het lekkerst. Knapperig aan de buitenkant en warm aan de binnenkort, met een lekkere bite door de walnoten. Klinkt perfect toch? En zo smaken ze ook!

Dit heb je nodig (8 muffins)

100 gram havermoutmeel (of gemalen havermout)
50 gram rijstemeel (je kunt ook een ander meelsoort gebruiken)
100 gram geraspte wortels (2 wortels)
50 gram walnoten
2 eieren
2 rijpe bananen
2 tl bakpoeder
2 el kaneel
optioneel: 1 el honing als je van zoet houdt

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het havermoutmeel, rijstemeel, bakpoeder en kaneel. Maal in een andere kom de bananen en eieren kort met een staafmixer of keukenmachine en meng hier vervolgens de geraspte wortel en noten door. Voeg nu de droge ingrediënten toe en meng tot een beslag.

Vet een muffinvorm in met kokosolie en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een sateprikker. Komt de prikker er schoon uit? Dan zijn de muffins gaar.

Glutenvrije haver-wortelmuffins

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.