Wafels van rijstmeel met blauwe bessen

IMG_0305

[print_link]

Een nieuwe variant op de heerlijke bekende wafels! Dit keer met rijstmeel. Ik had nog nooit eerder rijstmeel gebruikt in de keuken, dus experimenteren met wafels leek mij een goed idee. Met een heerlijke glutenvrije wafel als resultaat. 

Rijstmeel wordt gemaakt van gemalen, ongekookte rijst en wordt vooral gebruikt in de Aziatische keuken als bindmiddel en als basis voor gebak. Wij gebruiken het hier vooral ls vervanger voor tarwemeel en in glutenvrije diëten, want rijstmeel is glutenvrij.

Wat heb je nodig (2 wafels)
Kokosolie
3 el rijstmeel
3 el boekweitmeel
2 eieren
Scheutje plantaardige melk
1 grote hand blauwe bessen (uit diepvries of vers)

Zo maak je het
Verwarm de wafelijzer en smeer in met kokosolie. Meng alle ingrediënten door elkaar en meng als laatste de blauwe bessen door het beslag. Giet het beslag in de wafelijzer en bak de wafels ongeveer 5 minuten.

Topping
Heerlijke met rauwe honig en kokossnippers

wafels van rijstmeel