[print_link]
Er zijn van die dagen dat je moe bent, honger hebt en zin hebt in heel lekker comfort food. Maar wel vers en voedzaam. Dan maak je deze gnocchi met champignons, aubergine en buratta! En op elke andere dag dat je zin hebt in gnocchi met burrata…
Burrata lijkt veel op mozzarella. Het is namelijk een Italiaanse kaas die bestaat uit mozzarella én room. Ideaal wanneer je niet kunt kiezen tussen kaas of een beetje room in je gerecht.
Gnocchi met champignons, aubergine en burrata
Gnocchi kan ik bijna elke dag wel eten. Ik vind dit zo lekker! Samen met groenten en burrata de perfecte basis voor een lekker comfort gerecht. Dit heerlijke gerecht is ook nog eens makkelijk en snel gemaakt.
Dit heb je nodig (2 personen)
250 gram verse gnocchi
1 teen knoflook
250 gram kastanjechamignons
halve aubergine
ongeveer 8 paar cherrytomaatjes
1 hand spinazie
1 bol burrata
1 theelepel tijm
halve theelepel cayenne
snuf zout en peper
Zo maak je het
Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de knoflook fijn, de champignons in plakjes en de aubergine in blokjes. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de knoflook, tijm, cayenne, champignons en aubergine 10 minuten aan.
Snijd de tomaatjes doormidden. Voeg de tomaatjes en spinazie toe aan de pan. Voeg na een minuut de gnocchi toe. Zet het vuur laag en verwarm nog alles nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de gnocchi met groenten op de borden. Snijd de burrata doormidden en leg een helft op ieder bord.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!