[print_link]
Gnocchi met pesto, spinazie en pijnboompitten. Een heerlijk voedzaam en vegetarisch comfort gerecht, die je binnen een half uur op tafel hebt staan.
Gnocchi met pesto, spinazie en pijnboompitten
Deze gnocchi met pesto bevat lekker veel groenten! De sojabonen zijn fris, maar zorgen ook voor de eiwitten. Dit maakt deze pesto niet alleen heel lekker, maar ook voedzaam. En de gnocchi? Die bak je gewoon even aan in de pan! Hierdoor zijn ze wat knapperig dan wanneer je ze kookt.
De groene pesto kun je heel simpel en snel zelf maken. En op de blog staat zelfs een vegan variant, zonder kaas! Deze pesto is ook lekker met rode pesto. Net waar je zin in hebt.
Zo maak je het (2 personen)
200 gram gnocchi
1 ui
1 teen knoflook
1 courgette
100 gram (2 handjes) verse spinazie
50 gram sojabonen
1 bakje cherrytomaatjes
2 eetlepels groene pesto
1 handje pijnboompitten
paar blaadjes verse basilicum
peper
Dit heb je nodig
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakjes en de cherrytomaatjes doormidden. Verhit een wok- of koekenpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en pijnboompitten een minuutje aan. Voeg nu de courgette toe aan de panen bak ongeveer 5 minuten mee. Zet het vuur laag. Voeg vervolgens de spinazie toe en verwarm een minuut. Voeg ten slotte de cherrytomaatjes en sojabonen toe en verarm deze nog een minuut mee.
Verwarm ondertussen een tweede pan met olijfolie en bak hierin de gnocchi in 5 á 7 minuten aan. Voeg de gnocchi en twee eetlepels pesto toe aan de pan met groenten. Roer goed om en verarm nog een minuut.
Schep de gnocchi met pesto op de borden. Garneer met verse basilicum en nog wat pijnboompitten. Kruid met een snuf peper.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.