In de herfst en winter heb ik altijd meer behoefte aan een tussendoortje. Geen snack vol met suiker, want daar word je na die suikerpiek ontzettend moe van. Een gezonde snack waar je energie van krijgt, zodat je nog even door kunt. Zelfgemaakte granola repen zijn het perfecte tussendoortje! Deze bevatten namelijk haver, noten, zaden en dadels en geven je langdurig de energie die jij wel kunt gebruiken op een koude regenachtig dag.
Granola repen
De repen zijn ook nog eens heel makkelijk en snel om te maken. Vooral wanneer je een foodprocessor/hakmolen hebt. Maak in één keer een hele batch in de oven en vries ze vervolgens per stuk in. Het enige wat je hoeft te doen is voor je gaat slapen een reep uit de vriezer in de koelkast leggen.
Ben je niet zo een grote ontbijter? Of liever een snel ontbijtje voor onderweg? Deze granola repen kunnen ook prima als ontbijt!
Dit heb je nodig
100 gram havermout
150 gram zachte dadels (zonder pit)
100 gram noten
4 eetlepels water
1 theelepel kaneel
1 theelepel lijnzaad
1 theelepel chiazaad
1 theelepel kokossnippers
1 eetlepel agave
optioneel: 1 theelepel cacao
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, dadels, agave, noten, lijnzaad, chiazaad, kokossnppers en cacao in een keukenmachine en maal tot een plakkerig granola deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan iets meer water toe.
Bekleed een ovenschaal of brownieblik met bakpapier. Verspreid het granola deeg (met een dikte van 3 cm) over de (helft van de) schaal en druk aan met de hand of een lepel.
Bak de granola 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en snijd in repen.
Bewaar de repen in de koelkast of vries ze in.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.