[print_link]
Groene curry is één van mijn lievelingsmaaltijden waar ik eigenlijk altijd wel zin in heb. Heerlijke smaak, beetje pittig en lekker romig. Het ultieme comfort food in een kom! De ene keer met soba noodels en de andere keer met bruine rijst.
Dit heb je nodig
olie
2 eetlepels groene currypasta
200 ml kokosmelk
1 klein blikje kikkererwten
1 paksoi
1 rode paprika
1 hand (diepvries) tuinerwten of sperzieboontjes
200 gram soba noodels of bruine rijst
| Zelf groene curry pasta maken is nog lekkerder en gezonder.
Zo maak je het
Kook de noodels/rijst volgens recept. Verhit olie in een wokpan en voeg hier twee el currypasta aan toe (wees voorzichtig met de hoeveel currypasta, het kan al snel te heet worden). Fruit ongeveer 2 minuten aan, op deze manier komt de smaak van de currypasta goed vrij. Voeg de kokosmelk toe en meng goed met de currypasta.
Snijd de paksoi en paprika in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg vervolgens de uitgelekte kikkererwten, de gesneden groenten toe en de tuinerwten toe. Laat de curry op een laag vuur ongeveer 10 minuten garen en schep af en toe even om. Verdeel de noodels in de kommen en schep hier de curry bovenop. Garneer eventueel met verse koriander als je daarvan houdt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.