[print_link]
Deze koude, regenachtige maanden eet ik zoveel soep! Een gevulde soep is voedzaam, verwarmend en super snel en makkelijk gemaakt. Natuurlijk varieer ik er wel op los, zodat een kom soep nooit saai wordt.
Naast soep hou ik heel erg van curry en laten deze twee nou net heel goed samen gaan, zoals in deze groene curry soep met noedels tofu en paddenstoelen! Een soort Ramen met curry eigenijk.
Groene curry soep met noedels, tofu en paddenstoelen
Een verwarmende en kruidige soep gemaakt van curry, bouillon en kokosmelk. Met een vulling van noedels, tofu (voor de eiwitjes), paddenstoelen en verschillende toppings. Heerlijk!
Deze pan soep is echt heel makkelijk om te maken en binnen een half uurtje klaar. Je voegt alles in de goede volgorde toe aan de soeppan en klaar is je soep. Gezond en makkelijk dus!
Dit heb je nodig
2 eetlepels Thaise groene currypasta
1 ui
50 gram (boekweit) noedels
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 eetlepel sojasaus
250 gram kastanjechampigons
200 gram tofu
handje tauge
1 stengel bosui
1 eetlepel sesamzaadjes
sap van halve limoen
verse peterselie
Zo maak je het
Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze af met koude water en zet even apart.
Snipper de ui. Verhit een soeppan met olijfolie en bak de ui en Thaise curry pasta een minuut aan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze 5 minuten mee. Snijd de tofu in blokjes en de bak 2 deze minuten mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, groentebouillon en sojasaus toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de noedels toe aan de soep en verwarm nog 1 minuut.
Snijd de bosui in ringen. Schep de soep in de kommen en garneer met een handje taugé, de bosui, peterselie en sesamzaadjes en besprenkel met limoensap.
Ook eens een Thaise rode curry soep proberen?
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.