[print_link]
Tosti’s, ik vind ze heerlijk! Wie houdt er nu niet van tosti’s? Als vegetariër is het helaas niet altijd een feestje om een tosti buiten de deur te eten. Ze bestaan namelijk vaak uit wit brood, gesmolten kaas en vlees. En die tosti geitenkaas-walnoot ben je op een gegeven moment ook wel klaar mee … 😉
Daarom maak ik vaak een lekkere vegetarische tosti op dagen dat ik thuis werk. Met spelt- of volkoren boterhammen en veel groenten, zoals deze groentetosti met pesto. Gezond, vullend en voedzaam!
Groentetosti met pesto
Deze groentetosti is belegd met groene pesto, gegrilde groenten en basilicum (of rucola of spinazie, net wat je lekkerder vindt en zin in hebt). Groene pesto is trouwens heel lekker en makkelijk om zelf te maken.
Beleg je tosti rijk met groenten en geniet van een heerlijke lunch!
Dit heb je nodig
2 spelt (of volkoren) boterhammen
1 eetlepel groene pesto
2 plakken aubergine
2 plakken courgette
1 trostomaat
1 theelepel tijm
verse basilicum
Zo maak je het
Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken. Verhit een grillpan met olijfolie en grill de plakken aubergine en courgette aan beide kanten. Leg deze apart en grill vervolgens de boterhammen in dezelfde pan.
Snijd de tomaat in plakjes. Besmeer de boterhammen met pesto, beleg een boterham met de gegrilde groenten en de tomaat. Garneer met basilicum en kruid met tijm. Doe de tweede boterham er bovenop en happen maar!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!