Halloumi, ik vind deze grillkaas zó lekker. Vooral op warme lente en zomerdagen, deze kaas heeft namelijk een beetje een zoutige smaak. Omdat deze frisse salade met halloumi en quinoa zo enorm populair is op de blog, werd het tijd voor een tweede variant: halloumi salade met parelcouscous, pesto, olijven en basilicum!
De Italiaanse smaken passen perfect bij de halloumi en maken van deze salade een echte zomerse salade! En door de kleuren staat de halloumi salade ook nog eens mooi op tafel.
De rode pesto kun je natuurlijk uit een potje halen, maar is zoveel lekkerder om zelf te maken. Dit kost helemaal niet zo veel werk en tijd, vooral wanneer je een foodprocessor hebt.
Dit heb je nodig
80 gram parelcouscous
1 pakje halloumi
half zakje veldsla (1 grote hand)
8 á 10 tomaatjes (romaatje)
30 gram pijnboompitten
1 potje/bakje Kalamata olijven (200 gram)
verse basilicum
peper
4 theelepels rode pesto of zelf rode pesto maken
Zo maak je het
Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en zet apart om af te koelen. Rooster de pijnboompitten even kort in een koekenpannetje zonder olijfolie. Zet ook deze apart. Snijd de tomaatjes door vieren en de olijven doormidden.
Maak je de rode pesto zelf? Doe dit dan nu volgens het recept.
Snijd de halloumi in plakken. Verhit een grillpan met olijfolie en grill de halloumi om en om (ongeveer 4 minuten per kant) tot de grillstrepen goed zichtbaar zijn.
Meng in een saladekom de parelcouscous met de veldsla, tomaat en olijven. Breng op smaak met een beetje peper. Leg hier de gegrilde halloumi op en verdeel vervolgens de rode pesto, pijnboompitten en verse basilicum over de salade.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.