Harira (Marokaanse soep van tomaat en kikkererwten)

Harira soep

[print_link]
Deze tijd van het jaar staat er hier heel vaak soep op tafel. Een fijn vooruitzicht na een dag werken, wanneer je door de wind en regen naar huis fietst. Maar ook lekker als warme lunch.

In de lente maak ik vaak een licht soepje, maar in de herfst en winter het liefste een beetje dikke soep, dat zo een fijn comfort gevoel geeft. Plantaardig, met groenten, peulvruchten en een beetje pittig, heerlijk!

Deze Harira soep heeft het allemaal. Ik at deze soep pas geleden in een fijn tentje en wilde het meteen zelf maken. Harira is een Marokkaanse soep. De basis bestaat uit tomaten, kikkererwten, bleekselderij en kruiden. Ik voegde rode linzen toe aan de soep en heb de bleekselderij vervangen voor wortel en maakte de soep iets pittiger.

Dit heb je nodig
2 teentjes knoflook
1 ui
stukje gember
half rood pepertje
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 grote el tomatenpuree (uit blikje)
1 blik kikkererwten (400 gram)
100 gram gedroogde rode linzen
1 liter groentebouillon
1 wortel
1 el paprikapoeder
1 el kurkuma
1 el komijnzaad
pompoenpitten

Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook peper, tomatenpuree en kruiden ongeveer 2 minuten aan. Snijd de wortel in stukjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, bouillon, linzen en wortel toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, zodat de linzen gaar worden.

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze na de 15 minuten toe. Verwarm de soep nog 5 minuten op laag vuur. Ik vind het lekker om de soep half te pureren met en staafmixer. Zo heb je een dikke soep, maar nog wel een bite.

Garneer met pompoenpitten en eventueel verse kruiden.

Harira soep

Harira soep

Harira soep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.